Bruna bönor från Bankeryd

Ingredienser
1 kg bruna bönor
2 msk ättika
1 kkp socker
4 msk sirap
2 l vatten

Beredning
Bönorna lägges i vatten på kvällen innan de användas. Påsättas i kallt mjukt vatten och får koka två timmar, eller till dess de blifva mjuka. Bönorna afsmakas med socker, sirap, ättika och om man vill salt.

Recept från: Hustrun Maria Andersson, Attarp, Bankeryd, Småland
Upptecknat:
1901 av Judit Bergström (Uppsala, 29403:15)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se