Bönvälling från Torstuna

Ingredienser
Bondbönor
Separerad mjölk
Hvetemjöl
Salt
Socker

Beredning
Bondbönorna kokades i helt litet vatten tills de blefvo mjuka och ungefär en timme. Då spädas de med mjölk, få koka upp samt redas med hvetemjöl och mjölk och afsmakas med salt och socker.

Recept från: Hos bonden Olof Larsson, Grinda by, Torstuna, Uppland
Upptecknat:
1906 av Alma Vesterberg (Uppsala, 29403:17)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se