Bönvälling från Häfverö

Ingredienser
Bondbönor
Vatten
Salt
Hvetemjöl
Skummjölk
Persilja

Beredning
Bönorna spritas. De nedläggas i kokande vatten och få koka tills de äro mjuka, hvarefter de saltas. Hvetemjölet utröres i mjölken och tillsättes, hvarefter soppan får ett nytt uppkok. Persiljan hackas och tillsättes. Soppan afsmakas med salt.

Recept från: Bondhustru Margareta Eriksson, Ytterby, Häfverö, Uppland
Upptecknat:
1905 av Anna Bergström (Uppsala, 29403:17)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se