Bönsoppa från Hulegården Gökhem

För 6 personer

Ingredienser
2 lit bondbönor
3 lit vatten
2 msk hvetemjöl
½ lit mjölk
Litet salt

Beredning
Bönorna få koka i vatten till de kännas mjuka, då vattnet frånhälles och 8 lit nytt (kokande) vatten påhälles. Då det ånyo uppkokar afredes det med hvetemjölet, upplöst i mjölken, samt smaksättes med salt. Hvardagsmiddagsrätt.

Recept från: Arrendatorshustru Augusta Gustafson, Hulegården, Gökhem, Västergötland
Upptecknat:
1900 av Anna Sylvén (Uppsala, 29403:20)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se