Bondbönvälling från Eriksberg

För 10 personer

Ingredienser
1½ lit spritade bondbönor
2 lit vatten
2 3/4 lit mjölk
3 rågade msk hvetemjöl
1 tsk kryddpeppar
1 msk salt
1 knippa finhackad persilja

Beredning
Bönorna sättes på att koka färdiga i det kokande vattnet, då spädes med 2 liter mjölk. Återstoden af mjölken jämte mjöl och salt och peppar vispas tillsammans och slås till vällingen. Sist tillsättes persiljan att koka en stund.

Recept från: Gårdsegarhustru Johanna Almkvist, Eriksberg 4, Uppland
Upptecknat:
1905 av Elisabeth Fock (Uppsala, 29403:17)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se