Bondbönsvälling från Skuttunge

För 10 personer

Ingredienser
1 kanna bondbönor
2 kannor vatten
1 stop mjölk
5 msk hvetemjöl
1 knippa persilja
2 msk salt

Beredning
Vattnet kokas upp, hvarefter bönorna iläggas. Dessa får koka mjuka hvartill åtgår ungefär 1 tim. Mjölken påspädes. Lite af mjölken aftages till afredningen, hvilken sedan ivispas. Soppan får ett uppkok, saltas och är så färdig att servera.

Recept från: Bondeenkan madam Andersson, Skuttunge, Uppland
Upptecknat:
1901 av Estrid Frigell (Uppsala, 29403:17)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se