Bondbönsvälling från Årdala

För 6 personer

Ingredienser
1 lit spritade bondbönor
1 liter vatten
2 lit mjölk
5 msk mjöl
Salt
Vitpeppar

Beredning
Bondbönorna kokas halvkokta i vattnet, varefter de spädes med mjölk. Mjölet vispas i litet kall mjölk varefter redningen försiktigt vispas till soppan när bönerna är kokta. Vällingen smaksättes med salt och vitpeppar.

Recept från: Lagad hos stathustru A Karlsson, Mälby, Årdala, Södermanland
Upptecknat:
1915 av Margareta Hydbom (Uppsala, 29403:16)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se