Ärtsoppa med risgryn från Gökhem

För 7 personer

Ingredienser
4 lit mjölk
1 kkp risgryn
1 lit gröna ärter
Salt efter smak

Beredning
Risgrynen får koka i mjölken tills de kännas något mer än halfkokta, då de gröna ärterna ilägges, och får soppan så koka till ärterna kännas mjuka, då den smaksättes med litet salt och serveras.

Hvardagsrätt (middag).

Recept från: Arrendatorshustru Augusta Gustafson, Hulegården, Gökhem, Västergötland
Upptecknat: 1900 av Anna Sylvén (Uppsala, 29403:20)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se