Ärtsoppa från Skepsås

För 8 personer

Ingredienser
2 l färska ärter
3 l mjölk
1 kkp hvetemjöl
1 msk hackad persilja
Salt
Vatten

Ärterna sättes på i kokande vatten att koka tills de äro mjuka. Mjölken och mjölet vispas tillsammans, slås till ärterna, hvarefter soppan får koka en stund. Därefter tillsättes persiljan och salt efter smak.

Recept från: Carolina Isaksson, hustru till fjärdedelsbrukaren August Isaksson Prästgården, Skepsås, Östergötland
Upptecknat:
1905 av Ruth Ekdal (Uppsala, 29403:24)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se