Ärtsoppa från Ljusterö

Ingredienser
2 lit spritärter
3 lit mjölk
3 msk hvetemjöl
2 tsk salt
1 msk smör
1 knippa finhackad persilja
Vatten

Beredning
Ärterna rensas och påsättes i kokande vatten. Då ärterna äro kokta tillsättes mjölken, hvarefter ärterna afreds med mjöl utrördt i litet vatten. Till sist tillsättes smör och salt.

Recept från: Landtbrukare Åkerström, Stensvik, Ljusterö, Uppland
Upptecknat: 1897 av Gerda Creutz (Uppsala, 29403:17)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se