Ärtsoppa från Åhus

För 35 personer

Ingredienser
3 liter ärter
40 liter vatten
4 små rödlökar
Timjan, mejram
½ svinhufvud
10 st potatisar

Beredning
Ärterna rensas och sköljes, hvarefter de sättas öfver i kallt vatten. Kryddorna tillsättas och ärterna får koka tills de bli mjuka. Det salta svinhufvudet kokas för sig och när ärterna äro nära färdigkokta tillsättes så mycket af fläskspadet att soppan blir lagom salt. Då tillsättes också den skalade och rifna potatisen. Soppan får sedan koka 20 minuter.

Recept från: Hustru Hanna Nilsson, Horna, Åhus, Skåne
Upptecknat: 1902 av Augusta Mattisson (Uppsala, 29403:14)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se