Ärtmjölspannkaka från Medåker

För 4 personer

Ingredienser
2 kkpr ärtmjöl
8 kkpr mjölk
2 kkpr hvetemjöl
1 tsk salt

Beredning
Ärtmjöl, hvetemjöl och salt blandas tillsammans. Däri nedröres mjölken försiktigt, så att mjölet ej klimpar sig. En pannkakslagg uppvärmes och smörjes, och af smeten gräddas tunna pannkakor ljusbruna, på båda sidor. De hoprullas och läggas på fat när de äro gräddade. Ätes med fläsk eller sylt till frukost, middag eller kväll.

Recept från: Arbetarehustrun Brita Östholm, Tåbytorpen, Medåker, Västmanland
Upptecknat:
1899 av Ester Brodén. Uppsala 29403:21b

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se