Ärtmjölspannkaka från Bjurtjärn

För 2 personer

Ingredienser
2 kvarter mjölk
1½ kkp ärtmjöl
1½ kkp hvetemjöl
1 tsk salt

Beredning
Mjölet tillika med saltet, vispas i mjölken. En pannkakslagg smörjes med ister och härigräddas af smeten tunna pannkakor. När de blifvit ljusgula på andra sidan, vändas de och uppläggas sedan på fat. Ätes med fläskslott eller lingonsylt till.

Ätes till frukost, middag eller kväll.

Recept från: Hos kusken Gustaf Danielsson, Kväggen, Bjurtjärn, Värmland
Upptecknat: 1899 av Signe Otterborg (Uppsala, 29403:18b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se