Ärtbröd från Säbrå

Ingredienser
Mjölk eller vatten
Salt
Ärtmjöl

Beredning
Mjölken eller vattnet upphettas och något salt tillsättes, hvarefter så mycket ärtmjöl nedröres, att det blir en deg, som går att kafla. Denna utbakas nu tunn som papper till stora, runda kakor som naggas, skjutas in i bakugn där elden brinner. När kakan är gräddad tas den ut och vikes i 4 delar.

Recept från: Lärarhustru Selma Nordkvist, Säbrå, Ångermanland
Upptecknat:
1906 av Estrid Bill (Uppsala, 29403:22)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se