• Huvudmeny

Studenten 2020

Isof har med jämna mellanrum samlat in minnen och tankar om studenten. På grund av de rådande omständigheterna med coronakrisen är detta i år en högtid som för många kommer att bli annorlunda mot hur det var tänkt. Berätta om din student!

Fotografi föreställande en almanacka med spiralrygg som det står 2020 på. Almanackan ligger på ett skrivbord, och ovanpå almanackan ligger en penna.

Frågorna nedan är avsedda som ett hjälpmedel, en inspirationskälla till skrivandet. Du behöver inte svara på allt och du kan svara kort eller långt. Du kan svara här eller skriva ditt svar i ett separat dokument som du bifogar ett e-postmeddelande. Kontaktuppgifter hittar du i listan till höger.

Om du vill hjälpa oss med detta kommer dina svar att bevaras i våra samlingar. Stort tack för ditt bidrag!

Studenten 2020Om dig
För förståelsen av berättelserna är det viktigt att veta var de ägt rum och också något om berättaren. Fyll därför gärna i var och när du är född och var du nu bor. Om du vill vara anonym behöver du dock inte fylla i uppgifter om namn och e-postadress.


Arkivering och frågelistor
En av arkivets uppgifter är att dokumentera vår tids folkliga kultur för framtiden. Fyll nedan i om du godkänner att din berättelse införlivas i våra offentliga folkminnessamlingar och på så sätt också bevaras för framtida generationers intresserade. Ange också om du per e-post vill ha information om arkivets framtida undersökningar – glöm i så fall inte att uppge din e-postadress ovan.
Jag godkänner att mitt svar införlivas i arkivets samlingar: * (obligatorisk)


Jag vill ha information om framtida undersökningar:


Kontakt och information

Har du frågor eller vill bidra med bilder eller annat material som rör din studentexamen, kontakta projektledaren Lina Midholm.

Bli meddelare

Du kan också kontakta Lina om du vill veta mer om våra frågelistor och vad det innebär att vara meddelare åt arkivet. Här kan du läsa mer om Isofs frågelistor.

Mer om vår verksamhet

Isof har bland annat till uppgift att förvalta vårt kulturarv genom att dokumentera, forska och förmedla kunskap om folkminnen.

I våra äldre samlingar finns berättelser om bondesamhällets årsfester och livshögtider. I dag arbetar vi aktivt med att utöka vår kunskap om dagens traditioner. Mer information om vår verksamhet hittar du under fliken Om oss.

Stort tack för din medverkan!

Ditt bidrag blir en värdefull del i arkivets samlingar för nutida och framtida forskning.

Uppdaterad 14 maj 2020

Vi hanterar personuppgifter enligt dataskyddsförordningen.

Läs mer

Kontakt


Lina Midholm

Telefon: 073-558 60 72

E-post: Lina Midholm

Läs mer

Nyhet: "Vi vill samla in folkets röst om krisen" (8 april 2020)

Händelser i almanackan: Skolavslutningar och sommarlov

Händelser i almanackan: Studentfirande